NUFFNANG

Malunya Kulit Berjerawat! Jauhi 6 Makanan Ini Kalau Nak Kulit Cantik



Assalammualaikum chinta!!!
selamat petang..dah lunch ke uolls??apa yang uolls lunch tadi..haa mcm biasa akan membebel benda yg sama..silalah ambil makanan yang BERKHASIAT yaa..untuk kesihatan luaran n dalaman..
ptg ni mengantukkan??maklumlah baru pas makan..mau tak ngantuk..dr tido jom kita baca info kat bawah ni..
credit tu hanasuva.com yeah..so mummy share info nie uintuk kita sama sama amalkan 




“Muka aku ni makin lama makin teruk. Jerawat tak surut-surut. Apa sebabnya eh?”
Masalah jerawat buat kita rasa rendah diri dan malu nak berdepan dengan orang ramai.
Tapi, pernahkah anda ambil peduli dengan gaya pemakanan anda? Mungkin makanan jadi punca masalah jerawat anda tu.

ELAKKAN dari ambil makanan ini kalau nak kulit cantik!


Kerepek kentang



Siapa yang tak sukakan makanan ringan ni. Jaga-jaga, ianya bahayakan kesihatan kulit kerana diperbuat daripada minyak dan kanji. Kandungan tersebut punca terjadinya jerawat.


Minuman kafein


Minuman berkafein punca terjadinya jerawat di wajah. Kafein menjadikan kulit tidak sihat kerana adanya kandungan kimia di dalamnya. JAUHI dari minuman berkafein!



Keju

Keju beri kesan negatif pada kesihatan kerana ada kandungan progesteron. Gantikan keju dengan yogurt yang tidak membahayakan kulit dan juga sangat mesra pada kulit.


Makanan bergoreng


Makanan bergoreng bukan sahaja tidak baik untuk kesihatan, tetapi juga sangat bahaya untuk kulit. Rasanya ramai dah tahu bahawa makanan berminyak punca terjadinya jerawat.


Buah mangga


Makan terlalu banyak mangga boleh meningkatkan suhu badan yang menyebabkan terjadinya bisul dan jerawat. Kandungan glisemik tinggi dalam mangga meningkatkan tahap insulin darah yang mencetuskan jerawat.


Bertih jagung


Popcorn mengandungi lemak trans dan kanji yang memburukkan lagi jerawat pada kulit. Ia juga mencetuskan keradangan kerana kandungan glutamat yang tinggi.


Pertanyaan Lanjut:

WAN NURUL HEZRINA BINTI ABD HALIM
SMS/Whatsapp/Telegram/We Chat: +6017 328 8087
Facebook : Mummyrinazonebeauty
Email : nurulhezrina83@gmail.com
Instagram : igmummyrinazone
Blog : MummyRina Zone

TATI GLOW WHITE FOUNDATION : GLOW FOUNDATION OF LASTING BEAUTY


ASSALAMMUALAIKUM LOVE..
selamat siang...so mcm mana wajah tengaharini??
yang pakai foundationke,bedak alas ke,atau krim siang yang ala ala foundation tu 
cer belek sat muka korang..masih maintain cun tak bedak uolls??

berminyak tak???
masih ada di kulit tak??
atau masa solat korang nak bersihkan senang x tanggal?
n selesa x dipakai??
bercapuk capuk tak bila pakai tu??

kalau masalah atasni semua ada,korang wajib baca entry ni sampai habis
kalau tak RUGI..hehehe..



Pertanyaan Lanjut:

WAN NURUL HEZRINA BINTI ABD HALIM
SMS/Whatsapp/Telegram/We Chat: +6017 328 8087
Facebook : Mummyrinazonebeauty
Email : nurulhezrina83@gmail.com
Instagram : igmummyrinazone
Blog : MummyRina Zone

AURAWHITE 24K GOLD PLATINUM SKINCARE 6 IN 1


Image result for AURAWHITE GOLD PLATINUM


AURAWHITE 24K GOLD PLATINUM SKINCARE 6 IN 1

>>>Sesuai untuk Usia 25 tahun ke atas yang 
mengalami masalah kulit kendur, pigmentasi, 
penuaan, kedutan & garisan halus.

>>>Diperkaya dengan ekstrak pati emas tulen 24k 
dan platinum dengan inovasi Nano Lift membantu 
menegangkan kan kulit sekaligus mencerahkan kulit.

>>>Membantu memudarkan pigmentasi dan jeragat. 

>>>Telah diuji secara klinikal teksturnya 1000x 
lebih halus dan memberi penyerapan sempurna. 

>>>Hablur emas membantu membekal kolagen pada 
wajah 

>>>Ia dapat mempercepatkan regenerasi aktif untuk 
kulit sihat & anti penuaan 

>>>Meningkatkan keanjalan dan kelembapan struktur
kulit.

>>>Tidak sesuai untuk kulit sensitive




Pertanyaan Lanjut:

WAN NURUL HEZRINA BINTI ABD HALIM
SMS/Whatsapp/Telegram/We Chat: +6017 328 8087
Facebook : Mummyrinazonebeauty
Email : nurulhezrina83@gmail.com
Instagram : igmummyrinazone
Blog : MummyRina Zone

WOMEN DESIRE ESSENTIAL CREAM (WDEC) - PAYUDARA TEGANG,MONTOK,MANTOP,PUNGGUNG ANJAL.


Masih remaja tapi payudara kecil, leper tidak bermaya? Bayi menyusu buat payudara mengendur? Punggung jatuh, geleber dan hilang solid nya? Mahu dapatkan kembali payudara dan punggung montok, pejal dan anjal semulajadi? Dapatkan sebotol WOMEN DESIRE ESSENTIAL HORMON CREAM hari ini, anda akan dapat merasai perubahan pada payudara anda seawal 2 MINGGU!!



Pertanyaan Lanjut:

WAN NURUL HEZRINA BINTI ABD HALIM
SMS/Whatsapp/Telegram/We Chat: +6017 328 8087
Facebook : Mummyrinazonebeauty
Email : nurulhezrina83@gmail.com
Instagram : igmummyrinazone
Blog : MummyRina Zone

JAMU KENCUR ORIGINAL MURAH - TRADISI BIDAN ISTANA


Jamu Kencur Murah

ASSALAMMUALAIKUM CINTA!!
wahhh maniskan panggilan ke uolls??hehe..
so petang malam yang shahdu ni mummyrina nak habaqq maii satu product yang HANGATTT 
macam nama dia
"JAMU KENCUR,TRADISI BIDAN ISTANA"
ala ala kan nama productni?
serius best uolls!!



Pertanyaan Lanjut:

WAN NURUL HEZRINA BINTI ABD HALIM
SMS/Whatsapp/Telegram/We Chat: +6017 328 8087
Facebook : Mummyrinazonebeauty
Email : nurulhezrina83@gmail.com
Instagram : igmummyrinazone
Blog : MummyRina Zone

NUFFNANG

LIST SEMUA PRODUCT MUMMY

 
Copyright ©

mummy rina zone | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy

Back to Top|Sign in