Penafian

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik mummy (mummyrinazone.blogspot.com) yang berkisar tentang pemakanan organik dan slimming produk. Mummy bukan doktor mahupun pakar perubatan dan mummy ingin pembaca/pembeli tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.
Maklumat dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan sebagai pengganti rawatan perubatan dan konsultasi doktor atau pakar pemakanan mahupun dianggap sebagai preskipsi. Sesiapa yang percaya bahawa mereka mengalami sebarang jenis penyakit atau masalah kesihatan, sila berjumpa dengan doktor berkaitan untuk diagnosis dan rawatan susulan.
Memandangkan mummy ada menyertakan testimonial pengguna produk yang disarankan, sila ambil perhatian bahawa kisah yang dikongsi oleh pengguna tidak pernah sesekali disarankan mahupun disahkan oleh pihak pembuatan produk berkenaan. Maklumat dalam blog/laman web ini bertujuan untuk berkongsi maklumat umum atau sumber pendidikan sahaja, bukan sebagai nasihat perubatan.
Tiada claims, guarantee, warranty atau assurance yang dijanjikan. Kisah yang disertakan bukan bermaksud untuk digunakan untuk diagnos atau rawatan penyakit, kecederaan atau dalam apa jua sekali pun menggantikan diagnosis dan rawatan perubatan. Maklumat yang terkandung dalam blog/laman web adalah sah untuk menyarankan penggunakan vitamin dan mineral untuk menjauhi sebarang ketidak-cukupkan vitamin dan mineral dalam badan. Penulis dan pengedar berkaitan tidak bertanggungjawab untuk sebarang misinterpretasi atau salah guna maklumat dalam blog/ laman web ini.
Sekiranya anda menghidap sebarang penyakit, sila dapatkan khidmat nasihat dari doktor dan pakar nutrisi/pemakanan anda.
yang menulis
mummyrinazone.blogspot.com

Cara Melipat Kelambu moden dengan betul




Ok.Hari nie mummy buat tutorial sikit cara-cara nak lipat kelambu modern..
Bawah nie adalah kelambu modern
Mummy sure ramai dah tahu sebenarnya kelambu moden



Atas nie bentuk kelambu moden bila dibuka.
so sekarang kita nak lipat kelambunie menjadi kecil untuk desimpan dan dibawa travel ke kampung atau kemana sahaja menjadi seperti ini..



Haa kan kecil n senang dibawa kemana-mana..
So mummy google dapat jumpa web yang tunjuk cara lipan so sama-sama kita share yer.Moga entri mummy dapat guide korang yang dah ada kelambunie tapi confius nak lipat mcm mana..


PERTAMA


Kelambu ada 4 bucu.So ambil salah satu bucu bengkok kan besi ke dalam kelambu.

*Jangan risau tentang besi kelambu..Mmmg dijadikan dengan bahan/besi yang sangat lembut dan tak patah*


KEDUA



Dah masukkan salah satu sudut bucu kedalam,Lipat kelambu menjadi 1/2 bahagian


KETIGA



Lipat kelambu lagi menjadikan ianya 1/4 bahagian tadi..so jadilah mcm gambarajah di atas.


KEEMPAT



Tahan kawat kelambu bahagian atas


KELIMA



Tekan kelambu kedepan dan rapatkan ke bahagian bawah


KEENAM



Buat kelambu menjadi 3 lingkaran kecil


KETUJUH



Tahan rangka kawat dengan sebelah tangan


KELAPAN



Tekan dan lipatkan lingkaran ke tiga sehingga menjadi 2 lingkaran

KESEMBILAN



So daripada 2 lingkaran tekan lagi dan tindih menjadi 1 lingkaran

KESEPULUH



Rapikan dan masukkan dalam sarung kelambu..oh yea ada getah pengikat desediakan.Selepas dirapikan ikat jer dengan getah kelambu tuh so takkan terbuka=)

Dah siap untuk dibawa kemana-mana sahaja..
Entri akan datang,mummy share mcm mana nak buat kalau kelambu ada koyak2..Maklumlah lama dah digunakan adalah koyak sikit sbb anak yang buat main.So bleh tahu cara mcm mana nak selamatkan duit dr beli yang baru..

Tungguuu kay=)
selamat menggunakan kelambu moden=)



Pertanyaan Lanjut:

WAN NURUL HEZRINA BINTI ABD HALIM
SMS/Whatsapp/Telegram/We Chat: +6017 328 8087
Facebook : Mummyrinazone
Email : nurulhezrina83@gmail.com
Instagram : igmummyrinazone
Blog : MummyRina Zone

0 comments:

 
Copyright © mummy rina zone | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in